Продължава издирването на Росен Ангелов

Той е без документи за самоличност, без адресна регистрация и не ползва транспортни средства

Полицията продължава издирването на заподозрения за убийството на шестима души в Нови Искър Росен Ангелов. 56-годишният мъж бе обявен официално за общодържавно издирване на 4 януари. В мащабната акция по издирването му участват всички сили на полицията и части на армията. Искърското дефиле остава под полицейска блокада, обхождат се всички вили.

Районът е труднодостъпен и в него има 25 000 постройки, много от които необитаеми, и в които той би могъл да се укрие. Росен Ангелов е без документи за самоличност, без адресна регистрация и не ползва транспортни средства. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов съобщи, че Ангелов е преминал специална подготовка в структури извън страната. Според непотвърдена информация става въпрос за френския чуждестранен легион.

Росен Ангелов има 3 присъди за лишаване от свобода. Първата за кражба, след това е осъждан за изнасилване, като е освободен предсрочно. Третата присъда е влязла в сила през декември 2009 г. и е за блудство с малолетно момиче. Осъден е на 8 години затвор, като присъдата е произнесена задочно, тъй като не бил открит. Още тогава е обявен за общодържавно издирване.

От МВР призоваха хората, които имат информация за местонахождението на издирвания, да подадат сигнали на тел. 112 или в най-близкото поделение на полицията при гарантирана анонимност. От МВР предупредиха, че има вероятност той да е въоръжен и опасен.