Германка може да свири мачове от Шампионската лига

Бибиана Щайнхаус редовно получава наряди за международни мачове за жени

Германският рефер Бибиана Щайнхаус може да свири мачове в мъжката Шампионската лига, информира „Билд“. 38-годишната полицайка е международен съдия от 2005 година и редовно получава наряди за международни мачове на жени, включително и финала на световното първенство през 2011 година.

От началото на настоящия сезон Щайнхаус ръководи мачове и от мъжката Бундеслига. Това автоматично и дава статут, според който от есента може да бъде назначавана и в срещи между мъжки отбори от евротурнирите. Вероятно първо ще получи шанс в Лига Европа, а при добро представяне може да свири и в Шампионската лига.

Така германката може да стане първата жена главен съдия в среща от най-престижния евротурнир. Трябва да се отбележи, че при страничните арбитри вече има такъв пробив. През 2001 година гъркинята Хрисула Маргарити беше лайнсмен на мача от първия квалификационен кръг на Шампионската лига между арменския Аракс и Шериф (Тираспол), спечелен от молдовския тим с 1:0.

„Нямам право и не желая да коментирам такава възможност“, заяви Щайнхаус пред „Билд“.

„Това е чудесна новина. Ще бъда щастлив, ако Бибиана получи такава възможност“, призна шефът на Германската съдийска комисия Лутц Фрьолих.