М. Маринов: Кети е убита първа, имала е връзка с убиеца

По време на огледи в помещения, които убиецът е обитавал са намерени ръчни гранати и запалки за тях

"Кети е убита първа, имала е връзка с убиеца", съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов по време на брифинг в Съдебната палата.

"Извършителят е изключително опасен. По време на огледи в помещения, които той е обитавал са намерени ръчни гранати и запалки за тях. Имаме информация, че е искал да се снабди с друго оръжие затова министърът на вътрешните работи е свикал щаб. На последните места, на които е пребивавал има сили на полицията. Вчера бяха проведени няколко операции по възможното пребиваване на лицето. Към момента на провеждане на акцията местонахождението на къщата не беше изяснено. Срещнахме трудности за набиране на информация за лицето", каза още Маринов.

„Мотивът е личен, свързан с интимни отношения и връзка с жертвата. Има черти, които го правят изключително раздразнителен, особено когато е бил отхвърлен. Изпитвал е ревност към мъжа, с който е живеела. Тя му е споделяла, че има проблеми във връзката си. Майката на убитата Кети е била наясно с тази връзка. Двамата са имали връзак 6 месеца преди убийството“, уточни той.

„Според нас Кети е била първата жертва. След това е убито семейството, за да се прикрият следите, след което е взет автомобилът на семейството. Кети най-вероятно не е убита на мястото, на което е намерена“, каза още той.