Премиерът изпрати командоси да издирват убиеца от Нови Искър

Росен Ангелов се издирва като основен заподозрян за убийството

Командоси от специалните сили на армията, отряд „Кобра“ на МВР и жандармерията се включват в издирването на Росен Ангелов в Искърското дефиле, съобщи в. „24 часа“. Решението е било взето по време на съвещание в СДВР тази сутрин. Гранична полиция ще предостави свои високопроходими джипове.

На заседанието са участвали премиерът Бойко Борисов, главният секретар на МВР Младен Маринов, началникът на отбраната ген. Андрей Боцев и екипът, който разследва шесторното убийство от Нови Искър.

Росен Ангелов се издирва като основен заподозрян за убийството, обявиха вчера от МВР. Районът, в който го издирват, е трудно проходим, а профилът на издирвания показвал, че е добре запознат с терена и подготвен да оцелее в планината. В дефилето има над 300 къщи, които са необитаеми през зимата и Ангелов може да се укрива в някоя от тях.

Засилва се и полицейското присъствие във всички населени места от дефилето, за да се гарантира сигурността на хората, било решено още на съвещанието тази сутрин.

Росен Ангелов е осъден на 8 г. затвор за блудство с 11-годишно момиче. Това се е случило през 2007 г. По информация на в. „24 часа“ той обаче не е изтърпял цялото си наказание. Два пъти е лежал в затвора за блудство с малолетни момичета.