ЕК: Постоянно работим с българското правителство по въпроса за борбата с корупцията - bulgaria.utre.bg

ЕК: Постоянно работим с българското правителство по въпроса за борбата с корупцията

04 януари 2018, 16:47 | Руслан Иванов
  • Снимка:
    ЕС

Това заяви днес на пресконференция говорител на Европейската комисия

„Въпросът за борбата с корупцията е неделима част от работата ни с България и от процеса по механизма за сътрудничество и проверка“, заяви днес на пресконференция говорител на Европейската комисия в отговор на въпрос, свързан с наложеното от президента Румен Радев вето на закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

              

В последния доклад от ноември миналата година по механизма ЕК отново призова България да ускори борбата с корупцията. „Oтправихме много ясни препоръки“, добави говорителят. „Законодателният процес по този въпрос е в ход, ще проследим приетите промени в законодателството. След това ще оценим напредъка към края на годината. Постоянно работим с българското правителство по въпроса за борбата с корупцията“, посочи представителят на комисията.

 

„Работим тясно с българското правителство по подготовката на председателството на Съвета на ЕС. На 8 ноември българското правителство посети ЕК и председателят на комисията Жан-Клод Юнкер изрази задоволство от подготовката. Еврокомисарите ще пътуват следващата седмица до София за официалното откриване на председателството“, отбеляза говорителят.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета