МВР изключва версията за самоубийство при убитите в Нови Искър

Намериха тялото на издирваната жена от Нови Искър в кладенец

„Шест са жертвите на убийството в Нови Искър, изключваме версията за самоубийство.“ Това каза пред журналисти Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба във връзка с шесторното убийство в Нови Искър. „Става въпрос за шесторно убийство. Изключвам версията за самоубийство на някой от убитите. Категорично става дума за убийство. Всички са убити с огнестрелно оръжие, не с един, а с множество изстрели“, обясни Сарафов. Той уточни, че оръжието на убийството все още не е намерено.

Основната версия, по която работят разследващите, е свързана с дейността на убития Неделчо Юнаков. „Той се е занимавал с търговска дейност, включително с фирми, които чистят ДДС”, каза главният секретар на МВР Младен Маринов.

Той поясни, че се проверява и начинът, по който е придобит имота в Нови Искър. Семейството живеело там от около година. „Нямаме заподозрян сред близките на жертвите“, допълни Маринов.

Главният секретар на МВР поясни, че следово куче е насочило разследващите към автомобила на семейството, където е открит и трупа на жената, с което жертвите на убийството стават шест. „Към момента продължава оглед на къщата, тъй като е необходимо да се изземат още биологични следи. Търсят се още следи от оръжието, гилзи“, уточни главен комисар Маринов.

Той каза, че екип от Института по психология анализира всички обстоятелства около престъплението, които да послужат за изграждане на психологически портрет на евентуалния извършител.

Тялото на обявената за издирване 44-годишна Кети Кюхова бе намерено, изхвърлено в кладенец, дълбок два метра. Кладенецът се намира на метри от мястото, където беше открит джипът на семейството. С това жертвите на жестокото убийство в Нови Искър стават 6. Във вторник в дома на семейството бяха открити телата на мъжа на Кети Кюхова – Неделчо Юнаков, на неговия син Георги (20 г.), на дъщерята на Кюхова – Нанси (16 г.), на приятеля на тийнейджърката (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.). Цяла нощ разследващите правиха огледи на къщата, в която бяха открити телата на петимата застреляни. А Кети Кюхова беше обявена за издирване.

Бруталното престъпление е извършено в Новогодишната нощ в къща в квартал „Изгрев“ на Нови Искър. Мъж, възрастна и неподвижна жена, две момчета, момиче и куче са били убити последователно с огнестрелно оръжие. Семейството живеело в къщата в Нови Искър от около година – година и половина, преселило се тук от София.

Главният прокурор Сотир Цацаров и главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов дадоха брифинг от мястото на престъплението. „Най-вероятно убийството се е случило в Новогодишната нощ“, каза Цацаров. Убитият и Кети Кюхова са били във втори брак. Все още не е намерено оръжието на престъплението.