Забравете загрижеността - безгрижието е ключът към психическото здраве

Според изследванията, прекалената загриженост може да направи нарцистите по-малко емпатични

През последното десетилетие загрижеността е един от най-големите трендове за психическо здраве. Има стотици изобретения, книги и апликации, които се използват в училище, работа и дори в дома ни за да сме "по-загрижени". Според последните изследвания, тази мания по-скоро вече ни вреди, отколкото помага, цитира Дейли мейл.

Изследващите са на мнение, че трябва да намалим времето, което отделяме на това да мислим и да сме загрижени и да увеличим времето, в което извършваме действия и не мислим.

Изследващите не казват да не бъдем загрижени обаче, но според учените, хората които имат малко свободно време може да чувстват, че загрижеността е поредното задължение, което имат, а не начин за отпускане на стрес. Според изследването нарцисистите могат да станат по-малко емпатични, когато прекалено много се фокусират върху това да са загрижени.

Учените са на мнение, че най-важно е да извършваме действие, което ни прави щастливи, а не да сме загришени за всичко. Те препоръчват да намерите хоби или активност, която ви отпуска и намалява стреса и се потопете в него.