Ева Майдел: 2018 ще е годината, в която да начертаем бъдещето на Европа - bulgaria.utre.bg

Ева Майдел: 2018 ще е годината, в която да начертаем бъдещето на Европа

02 януари 2018, 11:28 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    ГЕРБ

През 2018 г. все повече хора ще се включат в разговора за бъдещето на Европа

„2018 ще бъде годината, в която трябва да начертаем Европа такава, каквато я искаме през следващите десетилетия. След като 2017 г. беляза възстановяване на проевропейските настроения в редица държави, е време не само да говорим в каква Европа искаме да живеем, но и да започнем да я реализираме.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в интервю за едно от най-четените и авторитетни издания за европейска политика Политико.

Интервюто е част от разговори с трима евродепутати за техните наблюдения и научени уроци през 2017 г. и очакванията им за новата година. Освен Ева Майдел другите интервюирани са съпредседателя на групата на Зелените в Европарламента Ска Келер (Германия)и Жорди Соле (Испания).

„Имам усещането, че през 2018 г. все повече хора ще се включат в разговора за бъдещето на Европа и една от целите ми е да помогна техния глас да бъде чут в Европейския парламент“, коментира още Майдел, която през ноември 2017 г. бе избрана за председател на най-голямата асоциация на про-европейски организации „Европейско движение”.

Майдел коментира и какво е научила през изминалата година. "В политиката, видях последствията от това притесненията, страховете и недоволството на хората да останат нечути. Разликите, които изглежда се увеличиха повече през 2017 г., могат да бъдат преодолени само чрез открит диалог", каза тя.

"В личен план, 2017 даде старт на моето пътешествие като родител и многото уроци, които ми предстои да науча по пътя", допълни евродепутатът.

"2017-та беше много позитивна година за мен – въодушевяваща комбинация от това, досегашната ми работата да бъде призната за полезна и нови предизвикателства, които да я правят още по-интересна. Спечелих наградата за Евродепутат на годината в сферата на Новите технологии и бях избрана за президент на най-голямата неправителствена организация на континента –Европейско движение. Сега очаквам една много динамична 2018-та година, особено след като България поема Председателството на Съвета на ЕС", коментира Ева Майдел.

"Възнамерявам да използвам пълния потенциал на мрежата и платформата на Европейското движение за да доведа европейската идея по-близо до обикновените хора", обяви Майдел, че ще бъде целта ѝ през тази година.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета