МВР: Внимавайте с пиратките! - bulgaria.utre.bg

МВР: Внимавайте с пиратките!

29 декември 2017, 14:38 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    pixabay

Открити са 25 продукта, несъотвестващи с изискванията

303 съвместни проверки за пиротехнически изделия са извършени от служители на КОС и експерти от ДАМТН, съобщиха от МВР.

"В хода на извършените проверки за качеството и годността на пласираните в търговската мрежа пиротехнически са открити 25 продукта, несъответстващи на изискванията за безопасност", обобщи инж. Мирослав Йотов – главен директор на ГД “Контрол на пазара“ към ДАМТН.

Той участва на брифинг в Столичната дирекция, заедно с инспектор Милен Писаров от сектор „Контрол на общоопасните средства“ при СДВР. „Както миналата година, така и сега КОС, съвместно с ДАМТН извършваме тези проверки във връзка с празниците, когато се наблюдава най-засилено търсене на пиротехнически средства. Имаме заповеди за спиране на разпространението на три вида фойерверки, които са с нарушена опаковка“, допълни още инж. Йотов.

По думите му проверките са показали спад на нарушенията в сравнение с миналата година. Той обобщи, че предприетите превантивни действия дават своя резултат – потребителите вече имат изградена правилна култура за тяхната употреба. Писаров отново припомни, че не трябва да се купуват пиротехнически изделия от нерегламентирани места, защото това крие опасност.

"От началото на декември месец служителите на КОС – СДВР са извършили 1223 проверки в столицата и са установили 2336 нарушения, свързани с незаконно притежание на пиротехника", допълни инспектор Писаров.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета