Дневен хороскоп - събота, 30 декември 2017

Хороскоп

29-12-2017, 18:32

Снимка:

bulgariautre

Автор:

Ивелина Пенчева

Всичко от Автора

 

Овен

Планетарните влияния на този ден ще ви позволят да покажете най-добрите си качества като индивид. Вие сте общителни и остроумни, очарователни и привлекателни за противоположния пол.

     
 

Телец

Събитията могат да се случат неочаквано, но се оказва, че движението на нещата ще е точно в посоката, от която се нуждаете. Денят носи хармонични отношения с другите, оптимизъм и веселие.

     
 

Близнаци

Създавайки хармонична обстановка около вас, вие ще заредите другите с оптимизъм. В любовта очаквате радост и удоволствие, приятни мигове, които ще се запомнят дълго време.

     
 

Рак

Трескавата подготовка за празниците ви създава малко стресова обстановка. Не се нагърбвайте само вие със задачите за изпълнение, потърсете помощта и на членовете на семейството или на приятели. 

     
 

Лъв

Изпълнените сте с нови идеи и планове за празника, но не всички ще бъдат приети с охота от близките ви хора. Съществуващите проблеми в любовта и взаимоотношенията могат изведнъж да бъдат решени. Сега всеки трябва да даде прошка на другия.

     
 

Дева

Подготовката за празниците върви добре, действате рационално. Дори домашната работа по приготвянето ви доставя удоволствие. Не вземайте самостоятелно решение в последния момент, по-добре го обсъдете с половинката си. 

     
 

Везни

Време е да се насладите на живота и да се подготвите за предстоящия уикенд. Добър ефект ще имат процедурите за грижа за външния вид. Възможно е реализацията на нещо позитивно. 

     
 

Скорпион

Пребиваването между четирите стени на къщата ви може да ви потисне. Добре е да излезете на разходка, да си поканите гости или да отидете в компания. Настроението ви ще се оправи.

     
 

Стрелец

Денят е подходящ за обсъждане с любимия човек на всичко - от духовни въпроси до закупуване на всякакви неща и семейни проекти. Бъдете подготвени за бърза промяна на събитията.

     
 

Козирог

Събитията от този ден ще променят вашето възприятие и ще ви накарат да преосмислите приоритетите си. Хармоничните взаимоотношения с роднини и приятели ще ви дадат много приятни моменти. 

     
 

Водолей

Ако сте в компания  ще имате чудесна възможност да проблеснете с интелект, да покажете талантите си, да участвате с успех в общите дискусии. Ще покажете оригиналност и здравословно чувство за хумор.

     
 

Риби

Жените изглеждат свежи и привлекателни. Ако участвате в обществени мероприятия, ще има не малко изкушения, неочаквани романтични срещи са възможни. Стилът ви на общуване ще бъде лесен. 

     

СЪВЕТИТЕ НА ФОРТУНА

 

Обичаят да се украсява елхата произлиза от Германия. Макар да е древноезически обичай и да възхвалява горските духове, които живеят във вечно зелените дървета, образът на коледната елха много добре се вписва в християнските обичаи. На върха й се слага звезда, която символизира Витлеемската звезда, предизвестила раждането на малкия Исус и указала пътя на влъхвите. Елховите украшения и плодове пък символизират даровете принесени на малкия Исус. Свещите напомняли за изгрялата светлина в обителта, където се настанило святото семейство. Така скромното дърво станало символ на Рождество Христово. В Русия елхата е въведена от Петър І. Още като малко момче посещавал своите немски приятели и бил приятно удивен от странно украсеното дърво. Чудел се защо вместо шишарки, на нея се слагали бонбони и плодове. Когато го провъзгласили за цар, той въвел в Русия този обичай на Рождество да се украсява рождественската елха с играчки, да се палят свещи и фойерверки.