Корина Крецу: Изключително щастлива съм от решението на МС за Банско - bulgaria.utre.bg

Корина Крецу: Изключително щастлива съм от решението на МС за Банско

29 декември 2017, 09:16 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikimedia

Заедно ще работим в посока да намерим баланса между спазване на екологичното законодателство и опазване на природата

Заедно ще работим да намерим баланса между двете неща – развитие и спазване на екологичното законодателство. Това каза на брифинг в Банско Корина Крецу, комисаря по регионално развитие към Европейската комисия, предаде агенция „Фокус“ от зимния курорт.

Крецу заяви, че се радва, че е в Банско, където прекарва почивните си дни. „Изключително щастлива съм от днешното решението на Министерски съвет, с което ще се позволи едно бъдещо по-голямо развитие на региона. За мен като европейски комисар по регионална политика е изключително важно развитието на регионите. Радвам се за Банско. В момента в града има туристи от Сърбия, Македония, Гърция, Румъния. Стискам палци не само на Банско, а и на цяла България за предстоящото председателство на Съвета на ЕС“, заяви Корина Крецу.

На въпрос вижда ли проблеми с екологията в НП „Пирин“ от това, което е видяла през тези дни, Крецу коментира: „ Участвала съм в дискусии с четирима министри от правителството на България по отношение на подобни проблеми, които касаят и се отнасят както за развитието на инфраструктурни обекти и за развитието на България като цяло – включително и магистрала „Струма“, така и за запазване на природата и околната среда“.

„Това е важен въпрос за всички и заедно ще работим в посока да намерим баланса между двете неща – развитие и спазване на екологичното законодателство и опазване на природата“, обясни еврокомисарят.Коментари (1)

Потребител
Наско
ако има баланс не виждам нищо лошо в строенето на лифта. даже ще е за добро, хората няма да чакат като луди и туризмът ще се развива.
29 декември, 12:48 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика