Wiener Zeitung: България с амбициозно председателство - bulgaria.utre.bg

Wiener Zeitung: България с амбициозно председателство

28 декември 2017, 16:30 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    pixabay

Под мотото „Съединението прави силата“, България ще насочи усилията си към три основни точки – консенсус, конкуренция и сближаване

На 1 януари 2018 г. България поема ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз – за първи път след присъединяването й към Общността, подчертава австрийският вестник Wiener Zeiutung, цитиран от „Фокус“.

Под мотото „Съединението прави силата“, България ще насочи усилията си към три основни точки – консенсус, конкуренция и сближаване, чрез които се надява да допринесе за засилване на сигурността, стабилността и солидарността в Европа.

От редакцията поясняват: консенсус трябва да бъде намерен в областта на политиката за сигурност и убежище, конкуренцията трябва да бъде насърчена на цифровия пазар, а сближаването трябва да бъде засилено в рамките на ЕС. София е категорична, че то може да бъде постигнато само чрез изравняване на стандарта на живот в отделните държави членки на Общността.

Амбициозният проект на правителството в София е подсилено от традиционно проевропейското настроение на българските граждани, отбелязва изданието.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета