Юноша на Милан донесе победа над Интер за Купата на Италия

Дженаро Гатузо е щастлив, след като Патрик Кутроне отбеляза в продълженията на четвъртфинала за 1:0

Юношата на Милан Патрик Кутроне донесе победата на "росонерите" над Интер в четвъртфинал за Купата на Италия с 1:0.


Роденият в Комо 19-годишен младок отбеляза попадението в продълженията,след като в редовното време резултата остана 0:0. И двата отбора изпуснаха чисти положения и се стигна до допълнителните 30 минути.

Голът на Патрик Кутроне освен класиране на Милан на полуфинал за Купата на Италия срещу Лацио, донесе и добро самочувствие на отбора воден от Дженаро Гатузо.

След изключително слабото представяне в мачовете от Серия А и загубата като гост от Верона с 0:3, триумфът в дерби де ла Мадонина донесе прилив на енергия за Милан, който детронира на този етап от надпреварата за купата своя градски съперник Интер.

Патрик Кутроне е играч от академията на Милан. Неговият дебют с фланелката на "росонерите" стана през януари 2017 година при домакинска победа за първенство над Болоня с 3:0. Кутроне влезе в игра на мястото на Жерар Деолуфеу в 85-ата минута.

Самочувствието от победата над Интер ще вдигне отборът на Гатузо, който може да направи успешна серия в първенството и да се върне в битката за места в Европа.

Ако Милан отстрани Лацио на полуфинал ще има шанс да се пребори за Купата на Италия и по този начин да си осигури ново участие в групите на Лига Европа.

Съперникът на Лудогорец в 1/16 финалите на настоящия турнир на Лига Европа има шанс да спечели трофея. Ако го направи, ще се възползва от бонуса като победител да участва директно в групите на Шампионската лига през следващия сезон.