КАТ: 150 хил. автомобила се очаква да влязат в София на 1 януари

Общество

28-12-2017, 09:07

Снимка:

АПИ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съвети за безопасно използване на пиротехнически изделия на Нова година

Транспортните фирми са осигурили допълнителни автобуси по основните пътни направления

В последния почивен ден след коледните празници голяма част от пътуващите се прибраха обратно в София и големите градове. Интензивен трафик обаче се очаква на първи януари, защото голяма част от пътуващите са обединили почивката си по коледните и новогодишните празници.

„Преди Коледните празници над 150 хиляди автомобила по наши данни излязоха от София, които ще трябва да се завърнат. Най-вероятно тези автомобили, които сега влизат в София, в петък ще излязат пак за Новогодишните празници. Но най-интензивният поток, който ще очакваме, ще е на първи след обяд“, заяви комисар Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция“ към СДВР.

Голяма част от хилядите българи, които избраха да пътуват с организиран транспорт за почивните празнични дни, ще се приберат на първи януари, твърдят превозвачи.

Транспортните фирми са осигурили допълнителни автобуси по основните пътни направления. За да улеснят движението и с цел по-голяма безопасност, от пътна полиция са мобилизирали всичките си екипи на първи януари. Експертите съветват водачите да шофират със съобразена скорост и да спазват дистанция и ако е възможно, да не пътуват в края на деня, а да тръгнат по-рано на път и да се въоръжат с търпение.