Очаква се отсечката на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански да е готова предсрочно

Общество

27-12-2017, 11:25

Снимка:

АПИ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Хемус“ и „Струма“ ще бъдат приоритет на МРРБ и през 2018 г.

Готови са 90% от водостоците и 70% от подпорните стени

Над 50 хил. тона асфалт са положени досега на АМ „Струма“ в участъка между Кресна и Сандански. Изпълнението на 24-километровия участък – лот 3.3 от автомагистралата, върви с много добра организация на работата. Ако няма непредвидени метеорологични обстоятелства, отсечката ще бъде завършена в края на 2018 г., което е половин година по-рано от срока по договор. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Напредва работата по големите съоръжения. Готови са 90% от водостоците и 70% от подпорните стени. В участъка между Кресна и Сандански има два пътни възела – п. в. „Струмяни“ и п. в. „Сандански“, 25 големи съоръжения – мостове над реките Струма, Злинска, Градешка, Потока, Речичка, Санданска Бистрица, Лешничка, надлез над ж. п. линията София – Кулата, 9 селскостопански подлези и надлези, 4 площадки за отдих, на които ще има и тоалетни, и т. н.

За първи път в проект за строителството на автомагистрален участък е предвидено и изграждането на „Интелигентни транспортни системи”. Те включват станции за броене и управление на трафика, видео наблюдение, за измерване на теглото на превозните средства и за метеорологично наблюдение.