Жестокостта към животни не се припознава като нередност - bulgaria.utre.bg

Жестокостта към животни не се припознава като нередност

26 декември 2017, 16:18 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    flickr

За последните 2 години има 30 % ръст на престъпленията срещу животни

Голяма част от обществото не припознавала жестокостта срещу животни като нещо нередно, стана ясно от репортаж на Нова телевизия.

От януари 2016 година у нас заработиха 80 зоополицаи, които разследват престъпленията срещу животни. Те са по двама или трима във всяка област. "Факт е, че голяма част от обществото, дори по-голямата част от обществото, не припознава в жестокостта срещу гръбначни животни нищо нередно", коментира Камен Николов, полицейски инспектор, сектор "Кинология и престъпления срещу животни".

Денят на нашите зоополицаи започва с преглед на социалните мрежи и на получените сигнали. "Най-често подаваните сигнали са за жестокост над животно", обясни инспектор Камен Николов.

За последните 2 години има 30 % ръст на престъпленията срещу животни. Сред местата, където бездомните кучета са ухапали хора и уплашили деца, е 4-хилядното село Елин Пелин. "Проблемът е, че има много кучета, които се навъртат тук, имаме случаи на ухапани хора и изплашени дечица", обяснява Светла Трендафилова, кмет на селото.

Проблемът започнал преди около 3 години. Тогава мнозина са започнали да изоставят домашните си любимци в това село. "За съжаление минават нощем обикновено - коли, бусове, които в движение изсипват кучета", обясни Трендафилова.

Заедно с популацията на безпризорните животни, е нараснало и напрежението. Но докато едни чакат общината да изгради приют за кучетата, други са решили да действат. Разхвърляна е отрова, която убива няколко животни.

Зоополицаите разследват случая, след като се самосезирали по публикации в социалните мрежи.Коментари (1)

Потребител
муспи
Хазарите мразят животните. Мразят ги повече и от хората, защото са невинни. Мразят котките повече от кучетата, защото са още по невинни, а кучето хапи като евреин. Талмуд казва: Убивай всичко живо, но с невинните прави жертвопринашение за Мене! Невинното го превърни в кървава каша и след това си го размажи по достойнството! Аз гледам и ще ти дам още и още банки!
26 декември, 19:13 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета