Националната библиотека подарява читателски карти за Коледа

Общество

25-12-2017, 12:55

Снимка:

wikimedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

В Националната библиотека се съхраняват над 8 милиона документа

Уникална изложба с рядко показвани художествени и литературни произведения разказва за християнските традиции на всеки един от празниците в цикъла около Рождество Христово. Експозицията е подредена в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ и е достъпна за всички. Освен с изложба, институцията зарадва посетителите си и с издаването на безплатни годишни читателски карти.

В Националната библиотека се съхраняват над 8 милиона документа – ръкописи, старопечатни книги, съвременна литература. За да улесни повече хора да се докоснат до тях, ръководството на институцията реши около коледните празници да издаде на всички желаещи безплатни годишни читателски карти.

Ако сте пропуснали да извадите читателска карта, имате още няколко дни, в които да го направите. На 28 декември от 8:30 до 17 часа и на 29 декември от 8:30 до 15 часа. От миналата година вече и 14-годишни могат да ползват фондовете на Националната библиотека. До 2016-та такова право имаха само пълнолетните граждани.

Служителите в библиотеката казват, че най-милият жест за тях е да видят читалните пълни. Част от богатството на институцията е подредено в изложбата „Тайнствата на зимата“. В нея са показани традициите по време на коледните празници.