КАТ предприема допълнителни мерки за сигурност

Общество

23-12-2017, 11:53

Снимка:

mvr.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

На 25 декември ще се проведе спектакъл в подкрепа на "Българската Коледа"

От неделя стартират специализирани полицейски операции за употреба на алкохол, наркотични вещества

Стотици хиляди българи се очаква да пътуват и днес, за да посрещнат Бъдни вечер и Коледа с близките си. Най-натоварени по традиция се очаква да бъдат автомагистралите и изходите на София.

Заради засиления трафик по Коледа от пътна полиция взимат допълнителни мерки. Стартират засилени проверки, които да гарантират сигурността на пътуващите. В събота усилията ще са насочени основно да се подпомага трафикът. От 16 до 20 часа има забрана за движение на товарни автомобили над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища в страната.

От неделя стартират специализирани полицейски операции за употреба на алкохол, наркотични вещества. Техническите средства за скорост ще бъдат максимално натоварени и разпределени по цялата пътна мрежа. От МВР предупредиха шофьорите да тръгват на път само с добре подготвени за зимни условия автомобили. Апелират за повече търпение и избягване на несъобразената скорост и рисковите изпреварвания. На 27 декември се очаква засилен трафик към столицата, за целта през Владая ще има две ленти за прибиращите се към София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно.

Във връзка с празниците се предприемат и допълнителни мерки за сигурност в населените места. В столицата мерките за сигурност в големите търговски обекти и коледните базари са засилени. При струпване на повече хора от СДВР планират изпращането на допълнителни полицейски екипи и оперативни работници.