Н. Ангелкова се срещна с Н.Пр. Ерик Рубин - bulgaria.utre.bg

Н. Ангелкова се срещна с Н.Пр. Ерик Рубин

22 декември 2017, 16:06 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    Министерство на туризма

Добре е при рекламиране на България да се наблегне на природните й дадености, препоръча посланикът

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Н.Пр. Ерик Рубин, посланик на САЩ в България, предаде пресслужбата на Министерството на туризма.

Основен акцент на разговора бяха механизмите за насърчаване на пътуванията между двете страни и възможностите за инвестиции в България. Министърът представи пред госта си програмата на събитията, които ведомството подготвя за следващата година. Една от първите инициативи на министерството е през февруари 2018 г., когато в София ще се проведе среща на министрите на туризма по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Срещата е сред форумите, които са от най-висок ранг.

"В средата на ноември ще се проведе и вторият Международен конгрес на световните цивилизации и древните маршрути", съобщи министър Ангелкова. За модератор на събитието е поканен звездата на CNN Ричард Куест и преговорите с него са в напреднала фаза.

"Работим активно за популяризиране в САЩ на културно-историческия, СПА, морски, зимен и други видове туризъм, които могат да се практикуват у нас", каза още министърът. Тя посочи, че през последните месеци министерството проведе рекламна кампания в САЩ, при която бяха поставени билбордове, промотиращи българския туризъм.
"Паната бяха разположени Ню Йорк, Бостън, Вашингтон, Лос Анджелис и Лас Вегас, имаше и онлайн маркетингови дейности. Досега в Америка не сме имали рекламни активности, а тази година в рамките на два месеца имахме възможност да популяризираме българския продукт в едни от най-космополитните градове в света", коментира министърът.

"Добре е при рекламиране на България да се наблегне на природните й дадености, както и на възможностите за туризъм, свързани с нейното опознаване, например орнитоложки туризъм", препоръча Н. Пр. Ерик Рубин. Той отбеляза още, че е нужно американските туристи да бъдат информирани, че България е сигурна туристическа дестинация.

Министър Ангелкова отбеляза убеждението си за връзката между туризма и киноиндустрията като начин за привличане на повече чуждестранни посетители. Двамата с дипломата бяха единодушни, че положителен ефект за туризма ще има привличането на все повече международни кинопродукции у нас. Министър Ангелкова отбеляза, че страната вече има традиция в създаването на хитови ленти с участието на мегазвезди като Антонио Бандерас, Силвестър Сталоун, Морган Фрийман и Джейсън Стейтъм.

Министърът и Н.Пр. Рубин коментираха, че възможността за откриване на директна авиолиния между България и САЩ ще даде тласък на развитието на туризма между двете страни.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета