130 години от създаването на ГД "Гранична полиция"

Общество

22-12-2017, 14:12

Снимка:

МВР

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

На празника присъства професионалното и политическо ръководство на МВР

Главна дирекция „Гранична полиция“ чества своя професионален празник. На този ден преди 130 години се създава структурата за охрана на границата в следосвобожденска България, когато Народното събрание приема първия Закон за пограничната стража.

Празникът започна с тържествена церемония пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи. Главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директорът на ГДГП гл. комисар Светлан Кичиков поставиха венци пред паметника и се поклониха пред паметта на загиналите. На церемонията присъстваха политическото и професионалното ръководството на МВР, настоящи и бивши служители на ГД „Гранична полиция“ , близки на граничните полицаи.

По случай професионалния празник бяха наградени 75 служители на ГДГП. За отговорно изпълнение на професионалните си задължения, днес на церемония на „Полицай на годината“ бе отличен с индивидуална награда комисар Живко Живков.

Комисар Росица Димитрова, началник на отдел, е наградена от министъра на вътрешните работи Валентин Радев с почетен медал на МВР. Други 7 гранични полицаи са наградени от министъра с грамоти.

От главния секретар главен комисар Младен Маринов са наградени 4 служители. С обявяване на благодарност с парична награда е отличен гл. инспектор Владимир Карадаков, н-к на ГПУ-Благоевград. С писмена похвала са наградени трима началници на сектори от Дирекция „Противодействие на престъпността през държавната граница“.

Със заповед на административния секретар са отличени с грамоти 10 служители, а със заповед на директора на ГДГП гл.комисар Светлан Кичиков са наградени с писмена похвала 52 служители.