Директорът на Пирогов: Имахме над 211 000 пациенти през 2017 г. - bulgaria.utre.bg

Директорът на Пирогов: Имахме над 211 000 пациенти през 2017 г.

22 декември 2017, 09:20 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

Предстои да бъдат увеличени заплатите, трудно е да се каже с колко точно

Изпращаме "Пирогов" с увеличение на дълга в размер на 2 млн. лева. 14 млн. лева са дължими без просрочие, което е добре за болницата, тъй като задържаме нивото на дълга на едно ниво при по-тежки условия. През годината през болницата са минали 211 000 пациенти, 44 000 от тях са приети на лечение. Това заяви проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на "Пирогов" в ефира на БНТ.

"Предстои да бъдат увеличени заплатите, трудно е да се каже с колко точно, предстоят преговори със синдикатите, да се направят разчети, за да преценим какво да бъде оттук-нататък", каза проф. Балтов.

По думите му във всички държавни болници има остър недостиг на медицински сестри.

Състоянието на двете деца, които пострадаха от пиратки преди дни, е стабилно, но едното е с ампутирани два пръста на ръката, настанено в детска реанимация, най-вероятно днес ще бъде изведено от там, другото е с лицеви травми, разкъсване на устна и шевове.

"Винаги апелираме да се внимава, за съжаление тази година инцидентите започнаха по-рано от обикновеното", заяви проф. Балтов.

Винаги осигуряваме резерв от 163 легла, които ползваме при извънредни ситуации. Периодът на престой на пациенти е 4-5 дни. Когато дойдат празници, обичаме да сядаме на трапези, което понякога води до тежки проблеми и злоупотреби с алкохол. Тези неща не можем да ги спрем, но имаме готовност да помогнем на такива хора, коментира още директорът на "Пирогов".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета