Д-р Денислава Ангелова и Божидар Митрев поздравиха децата на асоциация "Докосни дъгата" в навечерието на Коледа

Двамата със специално видео послание към малчуганите, страдащи от диабет

Асоциация "Докосни дъгата" и футболен клуб "Левски" вече повече от година успешно работят заедно в подкрепа на децата с диабет. В навечерието на Рождество Христово и Нова година, най-светлите и пълни с надежда празници, д-р Денислава Ангелова, учредител на асоциацията, и Божидар Митрев, капитан на 26-кратните шампиони, отправиха топли думи към малчуганите, обръщайки се към тях в специално видео послание.

"В навечерието на коледните празници искаме да пожелаем на децата да бъдат много здрави, много щастливи, да следват мечтите си и да им се сбъдват, и да бъдат много усмихнати!", пожелава Божидар Митрев, който с цялото си сърце подкрепя инициативите на асоциацията.

"Коледа идва, а с Коледа идва и топлината. От сърце на сърце, от дом на дом, от душа на душа, аз ви пожелавам да дарявате радост, да бъдете здрави, да бъдете много усмихнати и много успешни. И не забравяйте, ако едно нещо ни пречи, то ни помага да станем по-силни!", пожелава и д-р Денислава Ангелова.

ПФК "Левски" и асоциация "Докосни дъгата" с учредител д-р Денислава Ангелова вече повече от година работят заедно по програма за приобщаване на деца, болни от диабет. с цел отправяне на послание към обществото, че те са равнопоставени на всички останали и трябва да имат равен достъп до възможността да спортуват. На националния диабетен лагер "Докосни дъгата", провел се през лятото, спортният директор на 26-кратните шампиони Даниел Боримиров и треньорът на формацията до 19 години Йордан Петков проведоха тренировка с малчуганите, след което двама от тях получиха шанс да тренират в школата на "сините". Общата дейност на асоциацията и футболния клуб обаче не спира дотук. Отборът предоставя и безплатни билети за домакинствата си за деца с диабет на различна възраст.