Цв. Цветанов: Различното мнение не значи нестабилна коалиция

Не можем да променим мнението на всеки човек, а се стараем от интензивния диалог, който имаме и коалицията да върви напред

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е на мнение, че различното мнение не значи, че коалицията е нестабилна. Така той коментира острата реакция на вицепремиера Валери Симеонов във Фейсбук по повод промените в закона за концесиите, в която той написа „Пак ни извъртяха“.

"Не можем да променим мнението на всеки човек, а се стараем от интензивния диалог, който имаме и коалицията да върви напред", заяви Цветанов и гарантира, че ГЕРБ ще се справи с всяко едно предизвикателство, а националните интереси ще бъдат над всичко.

"Стига да се придържаме към управленската програма и да изпълняваме поставените приоритети, ще се справим с всяко едно предизвикателство. В непрекъснат диалог сме с коалиционните партньори и искам да подчертая, че различното ни мнение на моменти не означава, че коалицията е нестабилна", коментира пред журналисти Цветан Цветанов.

"Няма тема, която да е обсъждана във връзка с днешното законодателство, която да ни разделя", каза още Цветанов. Според него са предприети законодателни мерки, които да не доведат до създаване на проблеми през предстоящия летен сезон.

"Председателят на ГЕРБ обясни, че промените в закона са свързани с намаляване на административната тежест. Законът е приет по първоначалния вариант на вносителя, но там бяха пропуснати разпоредбите кога влиза и как се прилага", допълни шефът на ПГ на ГЕРБ.

"Запазва се режимът досега, защото е много кратък срокът до 1 януари да се изпълнят всички тези процедури. Става въпрос за 10-15 процедури от общо 400 или 700", обясни той.

Според него се е погледнало емоционално, отколкото да има някакъв проблем. Той ще разговаря с депутатите от ОП, за да направят това, което е най-важно.

"Уважавам Симеонов и ще се въздържа да коментирам поста му", каза още шефът на ПГ на ГЕРБ. Той обясни, че по гласуванията в пленарна зала на законите управляващите са били единни и нямали проблеми. Комуникацията между ГЕРБ и ОП била добра.