Марица и Иван Петков са Отбор и Треньор №1 на месец ноември

Наградите бяха получени в Пресклуб България

Женският волейболен отбор на Марица (Пловдив) и треньорът на тима Иван Петков бяха наградени днес като Отбор и за Треньор №1 на месец ноември в традиционната анкета на Пресклуб „България“.

Двойното признание идва след постигнатия исторически пробив на българския тим в груповата фаза на най-престижния турнир в Европа при жените -Шампионска лига. Интересното е, че волейболистките на Пловдив печелят приза за Отбор на месеца като абсолютен хегемон, със 100% от гласовете на вота на спортните журналисти. Селекционерът на тима Иван Петков също печели убедително пред своите конкуренти.

Така, в разстояние само на една календарна година, се получава второ двойно признание за пловдивския клуб, след като Марица и Иван Петков спечелиха анкетата за Отбор и Треньор през октомври 2017 година.


„За нас е чест да сме победители в тази класация“, заяви след получаването на приза Иван Петков. Това е едно голямо удовлетворение за всички. Радваме се, че сме оценени по този начин и благодаря на всички, които са гласували за нас. Тази награда се дължи на колектива, който имаме и на клуба, който защитаваме. Успехът не е само наш, но и на всички хора, които стоят зад този клуб. Продължаваме по същия начин и си пожелаваме колкото се може по-често да печелим. Нашите цели са да играем все по-добре от мач на мач. И ако можем, да успеем да излезем от груповата фаза на Шампионската лига“, допълни треньорът на Марица,съобщи БФ Волейбол.



„Искам да благодаря от името на целия отбор за получената награда“, заяви капитанката на Марица Радосвета Тенева. И най-вече за това, че оценявате нашия труд. Благодарим за подкрепата и се надявам се да продължим да играем още по-добре и да радваме всички фенове на волейболната игра“, допълни Радосвета Тенева.