Слънчев календар - четвъртък, 21 декември 2017

Хороскоп

20-12-2017, 18:59

Снимка:

bulgariautre

Автор:

Ивелина Пенчева

Всичко от Автора

6 слънчев ден – Ден на хармонията и изцелението, на „мъртвата вода”. Осъзнаване на вътрешната вяра, способността да се възстанови изгубената цялостност, време за победа над комплексите.

Тотем на деня – Синята сойка, Жерава, символи на откровение и посвещение.

В този ден трябва да намерите пътя към сърцето на друг човек, денят е посветен на любовта. Градете връзки! Добре е да се установяват връзки между хората, да си помагат един на друг. Проправяйте път към другите, помагайте им да намерят правилният път, спасявайте ги от заблуждения, „отворете им очите”. Време за укрепване на роднинските връзки и здравето. Подпомагане на други хора, старайте се да направите нещо приятно за тях, изричането на искрени комплименти е най-малкото, което можете да сторите. Да не се ругае, да не се изричат грозни думи и да не се повишава глас. Ден, в който можете да си върнете изгубеното и да се разплетат кармични проблеми. Обезателно отделете време на своите деца. Който не си поговори с дете в този ден, целия месец няма да намери щастие. Подарете им нещо и ги зарадвайте. Необходимо е да действате според емоциите си – сърцето най-вярно ще ви подскаже какво да направите. Не бива да се напрягате на този ден. Препоръчва се повече релакс и почивка. Нужно е да се отпуснете и да търсите компанията на хора близки на вас по дух. Но да не се пиянства и буйства. Самотата е противопоказна сега. Денят е добър за приемане на гости, благоприятства любовните отношения и задушевните разговори. Подходящо е за сексуални контакти.  На жена в този ден не се отказва, ако помоли за нещо. Желанието на жените днес е закон!

Ден за лечителство, приготвяне на лекарства, укрепване на здравето, работа над физическото тяло. Ден за очистване и преображение. Това е такъв необикновен лечебен ден, че и най-обикновената вода придобива уникални лечебни свойства. За тази цел е добре да направите очистителни процедури и обливане с хладка вода. Понякога може и само отриване с хладка вода. Три пъти се облива с хладна вода – нито гореща нито студена. Може да се започне курс на закаляване. Да не се осквернява водата, тя е знак за живот. Допринася за развитието на разумния човек във всичките му форми. Добре е да се медитира върху вода, да се гледа в нея. Особено значение се отделяло в древността на измиването.

Диета - Да се пият повече течности. Хубаво е да пиете билкови чайове, отвари.

Облекло -  Придържайте се към сребристо-сините тонове. Да се избягва носенето на ярки цветове, зелено, червено и черно.

Знамения – В древността са гадаели по птиците. Ако над вас пеят птици – това е щастлив знак. Ако летят на запад или на юг е лошо знамение. Ако летят на север или на изток е добър знак.

Ако случайно попаднете под дъжда – освобождение от всякакви болести.

Счупена посуда – лош знак.

Ако срещнете някой с празна чанта -  неприятности.

Сънища – да сънувате бистра вода – знак за чист живот. Мътна вода - болести.

Числа на деня – 6, 9, 20, 51