Лиляна Павлова: Председателството ще водим на български език

Политика

19-12-2017, 12:04

Снимка:

facebook.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Българската реч да се чува, да се говори на български език и всички документи да се преведат и на български

Председателството ще водим на български език. Българският език е официален език в ЕС, каза министърът за Българското председателство Лиляна Павлова на семинар на Столичната община.
„Считаме, че всички министри трябва да водим заседанията на български език. Българската реч да се чува, да се говори на български език и всички документи да се преведат и на български. Това ще е ценно, за да дообогатим езика. Имаме подписано споразумение със СУ да направим речник за студентите, за тези, които обучаваме да бъдат бъдещите преводачи в европейските институции. Трябват ни индиректни канали за информация и усилия в посока да променим имиджа на България. Много често за нас се казва, че сме най-бедната държава, с корупция и т.н. Само негативни са темите, с които първосигнално се свързва България“, коментира министърът.
„В същия момент имаме с какво да се гордеем. Можем да си признаем като национална самокритика, че вършим много работа, но не умеем да я представим“, заяви Павлова.
„Брюксел не трябва да ни казва, трябва да имаме повече самочувствие и увереност. А не да чакаме някой от Брюксел да ни каже, ние сме достатъчно европейци. За много неща сме по-европейци от много други държави“, каза още тя.