И полуфиналът е...ЦСКА - Левски!

В другата полуфинална среща за Купата на България се срещат Ботев Пд и Славия

Нови две издания на вечното дерби ЦСКА - Левски предстоят този сезон. Това стана ясно след тегленето на жребия за полуфиналите в турнира за Купата на България, който отреди "червените" и "сините" да се сблъскат в спора за място на финала. Това означава, че до края на настоящия сезон ще има още цели пет издания на вечното дерби.

Победителят ще се определи в два мача, които ще се играят на Националния стадион "Васил Левски". ЦСКА е домакин в първата среща - на 13 или 14 март. Реваншът ще бъде на 10 или 11 април.

Другата двойка противопоставя актуалният носител на Купата на България Ботев срещу Славия. Представителят на "канарчетата" на жребия Асен Караславов изтегли листчето именно с "жълто-черните", след което Асен Букарев прати "белите" за съперник на пловдивчани. В този момент стана ясно, че ЦСКА и Левски се сблъскват на полуфиналите, като остана да се определи само кой от двата гранда ще бъде домакин в първата среща.

Представителят на ЦСКА на жребия Димитър Пенев отчете след кратката церемония, че е много доволен от факта, че "армейците" се сблъскват точно срещу Левски.
 

Полуфиналите за Купата на България:

Ботев - Славия

ЦСКА - Левски

 

* Заб.: Победителите се излъчват в две срещи. При равенство в общия резултат от двата мача, напред продължава отборът, който е отбелязал повече голове на чужд терен. При равенство и по този показател, се играят две продължения по 15 минути, а при продължаващо равенство в общия резултат и отбелязаните голове на чужд терен и след края на продълженията, следва изпълнение на дузпи.