В Милан бесни на "Гадзета дело Спорт"

Вестникът излязъл със заглавие "Нула достойнство" след загубата на "росонерите" като гост на Верона с 0:3

Съперникът на Лудогорец на 1/16-финалите в Лига Европа Милан, се засегна от материал на уважаваното издание в Италия "Гадзета дело Спорт". Повод за негодуванието на "росонерите" стана заглавието "Нула достойнство" по повод поражението на тима с 0:3 от Верона.

"Загубата от Верона беше, без никакво съмнение, сериозна, унизителна и неприемлива. Въпреки всичко с цялото уважение към добре известната и доказана морална почтеност на треньора, неговия щаб и целия отбор, всяка форма на объркване по отношение концепцията за достойнство е също толкова неприемлива", написаха "росонерите" на своя официален уебсайт.

"Милан се извини за своето представяне при гостуването срещу Верона, което показва самокритичност, но соченето с пръст към достойнството остава много горчив остатъчен привкус на ярост, която надхвърля техническите оценки и акта на критика. Оценките не могат и не бива да губят баланс, дори в лицето на слаб резултат. Топката си остава топка, а нашето достойнство си остава съвсем друга категория", казаха още от Милан.