Румен Радев: Бъдещето на България е в науката и в иновациите - bulgaria.utre.bg

Румен Радев: Бъдещето на България е в науката и в иновациите

18 декември 2017, 13:29 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    Румен Радев/Facebook

Всяка победа на арената на природните науки на нашите олимпийски отбори ни изпълва с гордост и много надежда, подчерта президентът

Всяка победа на арената на природните науки на нашите олимпийски отбори ни изпълва с гордост и много надежда. Бъдещето на България е в науката и в иновациите, а българското държавно ръководство има нужда от интелигентни, образовани и мислещи хора, които да придвижат държавата напред. Това заяви президентът Румен Радев, който беше домакин на Седмата годишна среща на олимпийските отбори по природни науки.

Държавният глава подчерта, че тази година е изключително успешна със спечелените 95 медала и 2 почетни грамоти. “Отново доказахте, че България има невероятен потенциал. Давам си сметка какво ви струва всичко това – лишения, упорит труд и всеотдайност, но това е пътят към успеха“, заяви Румен Радев и допълни, че с всяка извоювана победа се утвърждава и налага бъдещият модел за развитие на нашето общество.

„Днешните ми адмирации са не само към вас, скъпи олимпийци, но и към вашите преподаватели и треньори, които още от първото ни участие в международни олимпиади през 1959 година готвят с много себеотдайност и любов поколения талантливи български деца“, заяви в словото си президентът. Румен Радев посочи, че постиженията на България са наистина значими в област, в която страната ни се конкурира с големи държави, а цифрите са впечатляващи – спечелени 820 медала. В момента България е в топ 3 на състезанията по математическа лингвистика, в петицата по информатика и в челната десятка по математика.

„Вярвам, че всичко, което правите повишава интереса на нашите деца към природните науки и уменията, които получават и по информатика, и по математическа лингвистика са определящи за бъдещето на страната. Този труд ще се върне с нови научни постижения, определящи и нашето бъдеще, а защо не и бъдещето на света“, заяви още държавният глава пред ръководителите, преподавателите, треньорите и олимпийските отбори по природни науки на България.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика