Стамен Белчев продължава да пише история с ЦСКА

Треньорът направи от Десподов решаваща фигура за "червените"

Стамен Белчев продължава да пише история с ЦСКА. След като направи две победи с по 3:0 над Левски успя в рамките на месец и половина да надвие Лудогорец на два пъти. Единият път за първенство в Разград при победа с 2:1 и сега на "Армията" в четвъртфинал за Купата също след 2:1 в продълженията.


Пред пълните трибуни на "Армията" ЦСКА наложи волята си над Лудогорец. Капитанът Николай Бодуров успя да се пребори за изгубена на пръв поглед топка и с топовен шут от над 30 метра разпечата вратата на гостите откъм Сектор Г за 1:0. До края на полувремето резултата стана 1:1. През втората част Лукоки прехвърли Черниаускас и топката удари напречната греда. След това вратарят на "армейците" спаси голово положение при удар на Марселиньо.

В продълженията "армейците" диктуваха изцяло темпото в мача. Победният гол за ЦСКА бе класика. Недялков проби отляво и подаде на Каранга около центъра на терена. Бразилецът показа,че умее не само да вкарва, но и да извежда съотборниците си в голови ситуации. След негов пас Десподов спринтира и пусна топката покрай вратаря на лудогорци за победното 2:1. След това, до края на мача "червените" можеха още на два пъти да реализират. В крайна сметка ЦСКА е на полуфинал след като отстрани тежък съперник какъвто е Лудогорец.

След мача Стамен Белчев отново бе повече от скромен и не изпадна в еуфория въпреки,че бе изключително щастлив. Той отново употреби вълшебните думи "здраво стъпили сме на земята" и показа,че кове победите на отбора с колектив създаден от него като не позволява да има отпускане в редиците на футболистите.

Методът на треньора Белчев спрямо Кирил Десподов от началото на сезона проработи. След неубедителни няколко начални мача Десподов бе известно време резерва и влизаше в игра като смяна. Това го мотивира да изчисти играта си от прекалената самоувереност и да бъде по-точен в отиграванията. В последните срещи Десподов отбеляза шест гола и показа,че си е научил урока. Победният му гол срещу Лудогорец бе като украшение в такъв отговорен мач.