Обилни снеговалежи ще паднат точно преди Коледа - bulgaria.utre.bg

Обилни снеговалежи ще паднат точно преди Коледа

15 декември 2017, 09:07 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/кадър

Днес (15 декември) и утре очакваме високи температури до 17 градуса

Обилни снеговалежи се очакват на 22 и 23 декември с тенденция да спрат на 24 декември. На Коледа няма да има валежи. Снежната покривка може да достигне до 20 см. като времето ще бъде благоприятно за ски по зимните курорти. След Коледа ще има нов динамичен период с нови превалявания от сняг. Това каза за БНТ климатологът доц. Георги Рачев. Вижте във видеото цялата му прогноза.

Днес (15 декември) и утре очакваме високи температури между 17 градуса. От събота вечерта към неделя сутринта зимата ще дойде с нормални зимни температури. В началото на следващата седмица се очакват се доста по-ниски темп от обичайното. Дневните температури ще достигат порядъка от -1 до -3, а сутрешните температури ще бъдат доста ниски. Валежи на сняг се очакват в събота.

Според доц. Рачев по всяка вероятност неделя ще бъде снежна в Западна България.Снеговалежите ще бъдат на много по-малко места, като снежната покривка ще е много по-малко между 2-5 см. В сряда също се очаква снеговалеж без образуване на съществена снежна покривка. Аномалията на температурите е между 2-4,5 градуса. В понеделник рано сутрин температурите ще бъдат по-ниски.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета