Състоя се среща между патриарх Неофит и министрите Николай Нанков и Боил Банов - bulgaria.utre.bg

Състоя се среща между патриарх Неофит и министрите Николай Нанков и Боил Банов

14 декември 2017, 17:52 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    МРРБ

Разговорът се състоя в Синодалната палата

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министърът на културата Боил Банов се срещнаха днес със Светия Синод на Българската православна църква начело с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

Разговорът се състоя в Синодалната палата и бе организиран във връзка с проведената на 6 декември, тази година, среща на министър - председателя Бойко Борисов с Патриарх Неофит за реставрацията на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”.

По време на срещата днес бяха обсъдени конкретни варианти за основната реконструкция и реставрация на храма и бяха набелязани стъпките за тяхното осъществяване.

Участниците заявиха готовност да обединят усилия за съдействие на всички етапи от реализирането на ремонтните дейности и готовност незабавно да се пристъпи към обследване на сградата и набелязване на необходимите действия по реставрацията й.

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит изрази благодарност за доброто взаимодействие с държавата и съдействието от страна на министерствата при изграждането и поддържането на храмовете и манастирите на Православната църква.

В хода на разговора бяха повдигнати въпроси за паспортизацията на храмовете и другите сгради на Българската православна църква, както и за неотложния ремонт на сградата на Богословския факултет в София.Коментари (2)

Потребител
Боко Мазника от БРЕГ
До депутатите в 44-то Народно събрание Уважаеми дами и господа, Ще Ви задам няколко въпроса: Хаосът в българските църкви, е създаден от самото управление на българските църкви!!! Как се отчитат свещениците в българските църкви, когато извършват - „обреди": кръщение, [ още... ]
14 декември, 20:39 ч.
Потребител
Боко Мазника от БРЕГ
До депутатите в 44-то Народно събрание Уважаеми дами и господа, Ще Ви задам няколко въпроса: 1. Защо в българските църкви няма касови апарати??? 2. По кой закон, българските църкви са освободени от касови апарати??? 3. Как се отчитат, приходите в българските църкви??? 4. Къде е [ още... ]
14 декември, 20:38 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета