Връчиха вторите Годишни награди в туризма 2017 г.

Общество

13-12-2017, 16:15

Снимка:

пресцентър МТ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Н. Ангелкова: С обединени усилия можем да представим страната като едно бижу в туризма

Годишните награди са успешна и много важна инициатива, която откроява най-добрия и качествен туристически продукт, каза министър Ангелкова

Министерството на туризма връчи вторите Годишни награди в туризма 2017 г. Това стана на официална церемония в присъствието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, министъра на спорта Красен Кралев, кмета на София Йорданка Фандъкова, народни представители, посланици, кметове, представители на бизнеса, неправителствения сектор и медии. На събитието присъстваха над 300 гости, а водещи бяха лицата на Българската национална телевизия Георги Любенов и Аделина Радева, предаде пресслужбата на Министерството на туризма.

"Годишните награди са успешна и много важна инициатива, която откроява най-добрия и качествен туристически продукт", каза министър Ангелкова. И допълни, че те не просто посочват най-добрите туристически дестинация или събитие, но и подкрепят труда на всеки регион, община и представител на бизнеса, за да представим България като целогодишна дестинация.

„Страната има дадености не само за летен и зимен или СПА и културно-исторически, но и природа, подходяща за екстремен, приключенски, екотуризъм, просто можем да развиваме всичко. С обединени усилия може да представим страната като бижу, като богатство в четири сезона и да разширим основния ни продукт. Така не просто ще постигаме годишен растеж, но ще превърнем тази тенденция в устойчивост, а туризмът ще е от водещите отрасли за икономиката“, посочи още министърът. Тя информира, че тази година надпреварата е била много оспорвана и за финалистите са дадени повече от 100 хил. гласа.

„Поздравявам победителите и всички участници. Бих искала да насърча тези, които тази година не участваха, да го направят следващата година“, посочи министърът.

Церемонията започна с връчването на специалния приз от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, която награди Музей-крепост „Баба Вида“, победител в категорията „Изборът на българите“. Относно наградите Караянчева коментира, че това е една прекрасна инициатива на Министерството на туризма, която представя България по най-добрия начин.

"За мен е чест да връча специалния приз „Изборът на българите“, който е определен сред множество други национални туристически обекти, допълни председателят на парламента. България е една прекрасна страна, която се развива туристически благодарение на усилията на министерството и на правителството, което го определи като важен сектор", стана ясно още от думите на Караянчева.

„Аз приветствам инициативата на Министерството на туризма да превърнем България в целогодишна дестинация, защото имаме прекрасни планини, море, чудесен климат, културно-историческо наследство и още много друго, което да се види. Европредседателството е още една възможност да се покаже страната“, заяви тя.

Победителите във всяка една от 16-те категории получиха статуетки, представляващи стилизиран образ на българската роза, изработени от Димитър Германов специално за церемонията.