Министър Радев: Професията на полицаите и пожарникарите е сред най-благородните

За нас е много важна солидарността на обществото към децата на загиналите и пострадалите полицаи и пожарникари, изтъкна той

„Професията на полицаите и пожарникарите е сред най-благородните. Служителите на МВР имат важната задача да правят добро за другите, но дори и в мирно време са в риск - когато бдят за нашата сигурност, когато пазят границата, когато се противопоставят на природните стихии. Затова е важно да виждат солидарността на обществото към техните деца“. С тези думи министърът на вътрешните работи Валентин Радев постави началото на коледното издание на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. Тя се провежда за 14-а поред година под патронажа на министъра на вътрешните работи, а началото й бе поставено от министър-председателя Бойко Борисов, докато заемаше най-висшата професионална длъжност в МВР – главен секретар, припомни министър Радев. На традиционното за инициативата коледно тържество вътрешният министър, заместниците му – Красимир Ципов, Милко Бернер и Стефан Балабанов, заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и ръководителите на ГДБОП, ГДНП, ГДГП, ГДПБЗН и СДВР се срещнаха с деца на свои колеги, отдали живота си в името на по-сигурна България.

Валентин Радев отправи благодарности към всички поддръжници на кампанията за безкористния принос в годините на нейното съществуване: Заедно сътворихме значима традиция, която продължаваме с много грижа и внимание. Той пожела на децата здраве, светли празнични дни и ги окуражи в стремежа да бъдат достойни последователи на своите родители, завещали ни пример за доблест.

С помощта на всички дарители, които засвидетелстват своята подкрепа чрез sms-и и финансови дарения, и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват от заплатите си средства, до средата на тази година в рамките на кампанията бяха набрани повече от 50 000 лева. Министерството на вътрешните работи разпредели средствата между 97-те деца, които кампанията подпомага през 2017 г. – по сметките на всяко едно от тях е направен превод в размер на 700 лева.

Пред официалните гости и представителите на медии, който се присъединиха към коледното тържество в Академията на МВР, министърът на вътрешните работи представи клипа, специално изработен от Пресцентъра на МВР за Коледната кампания през 2017 г.

Дългогодишните верни приятели и поддръжници на кампанията на МВР отправиха към децата пожелания за късмет, сили и щастливи празници и ги зарадваха с подаръци и изненади.