Радев ще участва в световната среща по въпросите на климата в Париж

Политика

12-12-2017, 06:41

Снимка:

facebook

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Във форума ще вземат участие държавните и правителствени ръководители на страните членки на ЕС, както и от много други държави

Държавният глава Румен Радев ще участва в срещата на върха „Една планета“, посветената на климатичните промени, която ще се състои днес, в Париж. Българският президент ще представи страната ни на форума на високо равнище, по покана на президента на Френската република Еманюел Макрон, генералния секретар на ООН Антониу Гутериш и президента на Световната банка Джим Йон Ким, предава президентската пресслужба.

Световната среща по въпросите на климата в Париж има за цел да постигне напредък в изпълнението на договореностите в рамките на Парижкото споразумение за климата от 2015 г. Във форума ще вземат участие държавните и правителствени ръководители на страните членки на ЕС, както и от много други държави. Дискусиите по въпросите на климатичните промени ще се проведат пред 2000 представители на публични институции, международни и неправителствени организации и гражданското общество.