Лудогорец няма какво да губи от Милан

Да видим ПСЖ дали ще бъде равностоен на Реал на осминафиналите в Шампионската лига

Жребият отреди на 1/16 финал за Лига Европа да се паднат Лудогорец и Милан. Първият мач е на 15 февруари на "Лудогорец Арена".

Лудогорец няма какво да губи от Милан. "Росонерите" са исторически гранд, който обаче бе изпаднал в криза и смени треньора си Монтела наскоро с Дженаро Гатузо.

Вярно е,че Милан едва победи Болоня с 2:1 на "Сан Сиро". Но в Серия А стандартите са съвсем различни от тези в българското първенство.

Лудогорец може да изиграе този мач в шахматен стил. Тук, гъвкава дефанзивна тактика може да помогне. Защото италианските отбори,колкото и да обичат нападателния стил имат вроденото желание да се защитават.


Те обичат да побеждават по хитър начин. Използват и най-малката грешка на съперника. Затова Лудогорец трябва да бъде внимателен в защита. А напред да забравят лукса да изпуснат дори едно положение за гол. Защото в такива мачове понякога само една голова ситуация може да реши срещата.

Лудогорец е домакин в първия мач. Което означава,че дори и ремито дава някакви надежди за реванша.

Другото от което трябва да се отърси Лудогорец е респекта към Милан. Ако подходят като към голям авторитет ще изгубят. Трябва да използват докрай собственото си самочувствие без да бъде празно от съдържание.

Тогава може и да направят чудо. И да не лежат на кълката,че в последния мач от груповата фаза на Лига Евроа Риека би като домакин Милан с 2:0. Просто италианския тим нямаше за какво да играе защото отдавна бе вече първи в групата.


В Шампионската лига осминафиналите предлагат мачове наситени с барут. Капризът на жребия противопостави силни двойки заради това,че доста от грандовете завършиха втори в групите.

Сега идва момент да видим дали прехваления ПСЖ ще може да се справи с Реал, който уж беше в криза. Това е първото голямо изпитание за треньора Унай Емери, скъпоплатения Неймар и неговите съиграчи. Ако ПСЖ отпадне още на осминафиналите, катарските собственици няма да сметнат,че Реал може да бъде извинение. И нищо чудно Емери да бъде уволнен по средата на сезона. Челси и Барса и Ювентус и Тотнъм също предизвикват огромен интерес.
Ето как изглеждат всички осминафинални двойки в Шампионската лига:

Ювентус (Италия) - Тотнъм (Англия)
Базел (Швейцария) - Манчестър Сити (Англия)
Порто (Португалия) - Ливърпул (Англия)
Севиля (Испания) - Манчестър Юнайтед (Англия)
Реал (Мадрид, Испания) - ПСЖ (Франция)
Шахтьор (Донецк, Укр) - Рома (Италия)
Челси (Англия) - Барселона (Испания)
Байерн (Германия) - Бешикташ (Турция)

Първите мачове мачовете ще се играят на 13 и 14 февруари, а ответните срещи са на 20 и 21 февруари 2018 година.