Чеферин: Взаимодействието на българското правителство с БФС е на високо ниво

За всички е ясно в цяла Европа,че България е футболна страна

Президентът на УЕФА Александър Чеферин, който пристигна тази сутрин в София, удари рамо на Борислав Михайлов на пресконференцията, която дава в момента в новата база на националния отбор. В неговата компания са босът на БФС, както и министърът на спорта Красен Кралев и кметът на Велико Търново Даниел Панов.

„Доволен съм от срещите, които имах. Най-вече за мен важно бе, че правителството и кметовете са готови да подкрепят футбола. Очевидно тяхното взаимодеиствие с БФС е на високо ниво. За всички е ясно в цяла Европа, че България е футболна страна“, заяви словенецът.

„По отношение на инфраструктурата нещата се развиват с прилични темпове. Разбира се, винаги може и по-добре. Подчертах, че тази национална футболна база е една от най-красивите и добре направени в цяла Европа.

Боби е почти ветеран в изпълкома на УЕФА, член е вече доста години. На практика той познава всички в УЕФА. Що се отнася до личните ни отношения – мога да кажа, че сме приятели. Но това не е достатъчно. Важно е, когато си член на Изпълкома на УЕФА да вършиш своите неща добре, да защитаваш интересите и на европейския футбол. И Боби се справя изключително добре със своите задачи. Понякога дори, когато става въпрос за интересите на футбола в България, той е доста агресивен към нас, но това е разбираемо", добави шефът на евроцентралата.