А. Джамбазки: В Израел има замразен мир - bulgaria.utre.bg

А. Джамбазки: В Израел има замразен мир

11 декември 2017, 08:14 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nova.bg/ кадър

В момента в целия регион върви геополитическо препозициониране

Без съмнения решението на Тръмп е историческо, макар че то не е решение на сегашния президент, а е от 1995 г., което всеки път се отлага от всеки държавен глава. Някои казват, че е провокация, че го прави заради вътрешнополитически причини, а трети казват, че хваща бика за рогата. При всички положения мирният процес в момента не върви на никъде, тоест има един замразен мир. Това заяви в ефира на Нова Телевизия евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Според него в момента в целия регион върви геополитическо препозициониране. От едната страна са Иран, Турция и Русия, а от другата – Израел, Саудитска Арабия и САЩ. „Турският президент е последователен в антиизраелската си политика, като вчера достигна до антисемитизъм с определението, че Израел са терористи. Това е твърдението на най-крайните палестинци”, на мнение е Джамбазки.

„Ердоган се опитва да ревизира всички граници. Меси се във вътрешните работа на всички съседни държави, включително на България. Той вижда, че е притиснат тежко от края на войната в Сирия и се притеснява, че американците ще обърнат внимание вече на Турция и кюрдския въпрос”, смята евродепутатът.

Той коментира и Лозанския мирен договор и това по какъв начин засяга България. „Спорът между Гърция и Турция е нелеп, защото става въпрос за българско население. Ердоган се опитва да бъде защитник на всички мюсюлмани”, заяви Ангел Джамбазки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета