Зимните курорти с нови цени - bulgaria.utre.bg

Зимните курорти с нови цени

10 декември 2017, 09:43 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    flickr

В Югозападна България предлагат на туристите разнообразни маршрути и СПА процедури

Само след дни ще бъде открит официално зимният сезон в планинските ни курорти. По традиция Боровец ще открие зимния си сезон през декември. Цените на лифт картите за един ден са 55 лв. за възрастни и 30 лв. за деца. Новото тази година е сезонна лифт карта за делничните дни, която включва нощно каране от понеделник до петък. Цената за възрастни е 500 лв., а за деца - 300, предава БНТ.

Пампорово очаква най-силния си зимен сезон до момента, това сочат ранните записвания на туристите. Курортът е напълно готов, пистите вече се заснежават от над 200 оръдия за сняг. Курортът отново ще предложи лифт карта за две ски зони на цената на една. Връзката между Пампорово и Мечи чал се осъществява с шатъл бусове. В ски зоните на няколко места има безплатен безжичен интернет и станции за зареждане на мобилни устройства.

Тази година новост са семейните лифт катрти, с които могат да се ползват пакетни цени с отстъпка. Цената на дневната лифт карта остава непроменена - 55 лева за възрастен.

Зимните курорти в Югозападна България предлагат на туристите разнообразни маршрути и СПА процедури

Зимните курорти в Югозападна България стават все по-популярни не само сред българите, но и сред туристи от Гърция, Румъния, Сърбия, Македония и Русия. В Банско любителите на зимните спортове ще могат да карат ски и сноуборд след 16 декември когато се открива новият зимен ски сезон.

Тази година в ски зоната ще бъдат поставени две екологични станции за зареждане на електроавтомобили до паркинга на начална станция на кабинката. На тях могат едновременно да зареждат 4 коли. Механите пък ще заложат на традиционните гозби като капама, чомлек, бански старец.

Ски ще могат да се карат и в Добринище, където има и лековита минерална вода. Предпочитани курорти през зимата са и Сандански и Марикостиново не само защото в тези райони е по-топло, но и защото хотелите предлагат спа процедури с минерална вода.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета