Министър Ананиев и екипът му дадоха брифинг по повод ветото на президента - bulgaria.utre.bg

Министър Ананиев и екипът му дадоха брифинг по повод ветото на президента

09 декември 2017, 18:16 | Мила Иванова
  • Снимка:
    bnt.bg/кадър

Кирил Ананиев: Няма заболяване, което да не е осигурено с най-модерните, прилагани в Европа и в света, медикаменти

Нашият позитивен лекарствен списък е с една от най-широките гами лекарства и е с доказан терапевтичен ефект. Няма заболяване, което да не е осигурено с най-модерните, прилагани в Европа и в света, медикаменти, заяви днес на брифинг министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.
От здравното министерство уточниха, че брифингът е заради днешния протест на пациентски организации и заради ветото на президента върху параграф 6 от Закона за бюджета на НЗОК за 2018 г.
Министър Ананиев каза, че в телевизионните кадри от протеста е забелязал, "че от тези малко хора, една значителна част от тях, бяха хора, които ги виждаме непрекъснато по разни протести, независимо от темата, която се дебатира". По думите му "това показва организираният характер на този протест".
Мотивът на президента за неговото вето, че "ако ги няма тези нови молекули, няма да бъдат гарантирани конституционните права на българските граждани и няма да бъдат равнопоставени всички граждани пред закона и пред възможността да се лекуват, или че се нарушава равенството на гражданите, според мен са най-малко несериозни", заяви министър Ананиев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета