Дядо Коледа бе на гости в Центъра за обществена подкрепа „За деца и родители“

Мисия Пловдив

09-12-2017, 12:14

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дядо Коледа зарадва децата с вкусни лакомства и подаръци, подбрани според нуждите на всяко от тях

С нетърпение и много настроение, децата и родителите от Центъра за обществена подкрепа „За деца и родители“ – Пловдив посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка. Коледното тържество беше истинско удоволствие за малки и големи, които заедно пяха коледни детски песнички, танцуваха и се забавляваха, рисуваха и украсяваха в  арт работилницата на Центъра. 

Дядо Коледа зарадва децата с вкусни лакомства и подаръци, подбрани според нуждите на всяко от тях. Споменът за вълшебния ден, в който някои от малчуганите за пръв път се запознаха с белобрадия старец и Снежанка, бе запечатан в снимки. 

„За първите 9 месеца на 2017г. ЦОП „За деца и родители“ подкрепи 178 деца и техните семейства, за да не се разделят. 144 настоящи и бъдещи мами и татковци посетиха нашите курсове „Първи грижи за новороденото“, където получиха безценни теоретични и практически знания. Успяхме да съберем 2 деца с техните биологични семейства, а три семейства обучихме по програма „Подготовка на кандидат-осиновители.“ Спасихме 40 новородени бебета от това да посрещнат първите месеци от живота си в институция”, разказват служители в Центъра за обществена подкрепа „За деца и родители“ на фондация „За Нашите Деца“.  

На територията на града той работи от 2010г. Основната му цел е да подобри качеството на живот на децата в семейната и социалната среда, като предостави качествени социални услуги, които да отговарят на потребностите и са достъпни за всяко нуждаещо се дете и неговото семейство.