Спецпрокурата не е конфискувала биткойни

Крими

08-12-2017, 15:30

Снимка:

flickr

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Биткойнът удари исторически връх

Към момента делото е в специализираната прокуратура, разследва се от изследовател

По дела в спецпрокуратурата до този момент няма иззети биткойни. Това заяви днес на брифинг ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. За да бъде иззета криптовалута трябва да има престъпление, което се е разплащало с криптовалута. За сега такова няма, предава БНТ.

Гешев отрече също информацията, че са конфискувани 200 000 биткойни на стойност 3 млрд. долара през май тази година по време на акцията в Агенция "Митници", когато хакери пробиха системата на агенцията.

"Няма иззети биткойни. Към момента делото е в специализираната прокуратура, разследва се от изследовател. Назначени са експертизи, компютърни и всякакви други, включително и такива, които ще бъдат изготвени в САЩ. И след изготвянето на експертизите имам уверението на прокурорите, че в максимално кратък срок ще бъдат конкретизирани обвиненията и ще бъде внесен обвинителен акт в специализиран наказателен съд", заяви той.

Гешев каза още, че търговията с криптовалута не е престъпление и към този момент не могат да разследват случай с търговия с биткойни.