Борисов и Каракачанов са обсъдили ремонта на казармите - bulgaria.utre.bg

Борисов и Каракачанов са обсъдили ремонта на казармите

08 декември 2017, 14:32 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    Министерство на отбраната

Двамата също са коментирали и темата за самолетите "Спартан"

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов са обсъдили днес на среща казуса с поддръжката на транспортните самолети "Спартан", като премиерът е поискал и ремонт на казармите. Това обясни пред медиите в парламента Каракачанов като подчерта, че в армията има не малко проблеми и не малка част са свързани с пари, предава БНТ.

"Темата за самолетите "Спартан" е една от темите, която коментирахме, тъй като всяко едно техническо средство, в случая "Спартан"- ите, също имат своя ресурс, след което трябва да се направи договор за тяхната поддръжка /сегашният договор за поддръжка е изтекъл по-рано тази година и все още не е подписан нов - бел.реп./. Премиерът е настоял да се намери решение, да се отиде към сключване на договор. Разговори вече сме водили, има определени виждания по офертата", разясни военният министър.

Каракачанов определи като "интересен" въпросът за включване на "Рафал" към изтребителите, за които да отправим оферта за закупуване, но с изричното уточнение, че ще го отнесе към ВВС. "Въпросът обаче е до пари, тъй като френските изтребители са много скъпи за нас - около 100 млн. евро единият. Други изтребители са на половин цена", допълни вицепремиерът.

"По принцип аз смятам, че писмата трябва да бъдат изпратени до максимален брой фирми и държави, но да има по-голямо съревнование, отсега мога да ви кажа, че някои от самолетите са изключително скъпи, не са по нашите възможности", посочи той.

Борисов държал още следващата година да се отделят необходимите средства за ремонт на казармите. МО, по думите на Каракачанов, разполага само с част от парите. Министърът разясни също, че средното увеличение на заплатите на военнослужещите от догодина ще е средно с 10-11 процента.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика