Завърши първата част на ITF курс за треньори „Играй тенис“

За поредна година в България се провежда подобен вид обучение

В рамките на четири дни и 30 учебни часа се проведе първата част от курс за треньори на начинаещи и средно напреднали състезатели (Ниво 1) по методиката на Международната тенис федерация (ITF).

За поредна година в България се провежда подобен вид обучение. Първата част от него се проведе в Стара Загора с любезното домакинство на ТК „Августа Траяна“.

Заниманията преминаха при огромен интерес. В тях участие взеха 33 треньора от всички региони на България. Основната тема на този модул е „Актуалните тенденции за обучение при първите стъпки на децата в тениса“. Голямото предимство на този модул е, че над 70 процента от обучението се проведе на тенис корта в едновременно практически и теоритически занимания,съобщи БФ Тенис.

Обучението за треньори на начинаещи и средно напреднали състезатели (Ниво 1) по методиката на Международната тенис федерация (ITF) се състои от три модула. Следващите два модула ще се проведат през месеците февруари и март и там обучение ще продължат най-добре представители се треньори в първия модул.

В курса могат да участват треньори с лиценз Инструктор или по-висок.

Новата стратегия за развитие на треньорските кадри и усъвършенстването им на БФТ стартирана през 2014 г. включва провеждане на подобен курс всяка година, а на всеки две години да се организира курс за треньори на напреднали състезатели (Ниво 2). Планира се в обозримо бъдеще за първи път в България да се проведе курс Ниво 3, най-висока степен по методологията на ITF.

През 2016 г. България стана първата страна на Балканския полуостров, чиято система за треньорско обучение бе призната от Международната федерация. Благодарение на това всички курсове, организирани у нас, ще бъдат сертифицирани от ITF.