Сърбия ще е домакин на четиристранна среща на върха с България, Гърция и Румъния

Политика

08-12-2017, 09:13

Снимка:

Пресцентър МС

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов представи приоритетите за свързаността на Западните Балкани

Разговорът днес е продължение на вчерашната среща в София за интеграцията на Западните Балкани

Президентът на Сърбия Александър Вучич е домакин на четиристранна среща тази вечер в Белград с премиерите на България, Гърция и Румъния  – Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Михай Тудосе. Това е втората среща на върха на четиристранния формат, първата през лятото беше по инициатива на българския премиер, съобщи БНР.

Разговорът днес е продължение на вчерашната среща в София за интеграцията на Западните Балкани.

"В Белград да продължим с румънския колега, с гръцкия колега Ципрас и  Вучич това пък, което правим по пристанищата  – Солун, Кавала, Александруполис, Бургас, Варна, Русе, Букурещ, Белград и Дунавската стратегия, така че и Западните и Източните, и Южните Балкани да сме подготвени", каза Бойко Борисов, който допълни че Балканите са един регион.

„Западни Балкани  – терминът на мен не ми харесва, има едни Балкани. Нито без нашите приятели от Гърция, нито без Румъния, нито без България, които сме вече в Европейския съюз и разбира се Словения, Хърватия  – всички сме едно и трябва сега да помогнем и за Албания, Косово, Черна гора, Сърбия, Босна и Херцеговина. Не може да оставим празни петна“, категоричен бе премиерът.