Папата иска запазване на статуквото за Йерусалим - bulgaria.utre.bg

Папата иска запазване на статуквото за Йерусалим

06 декември 2017, 14:02 | Мила Иванова
  • Снимка:
    cnn.com/кадър

Папа Франциск: Призовавам сериозно всички да спазват статуквото на града в съответствие с резолюциите на ООН

Папа Франциск защити „статуквото“ за Йерусалим часове преди американският президент Доналд Тръмп да огласи решението си, с което ще признае спорния град за израелска столица.
„Не мога да не изразя дълбоката си загриженост от ситуацията, която се появи през последните дни. В същото време призовавам сериозно всички да спазват статуквото на града в съответствие с резолюциите на ООН“ , заяви папата по време на редовното си седмично обръщение, цитиран от БНТ.

Призивът на главата на Римокатолическата църква беше отправен ден след като той разговаря по телефона с палестинския президент Махмуд Абас.
„Йерусалим е уникален град, свещен за евреи, християни и мюсюлмани“, каза папата, допълвайки, че градът е дом на места, които са свети за последователите и на трите монотеистки религии. Според папата Йерусалим има специално призвание за мир. ”Моля се на Господ тази идентичност да се запази и засили в името на Светата земя, Близкия изток и целия свят, и мъдростта и предпазливостта да имат надмощие”.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета