За поредна година в България се провежда ITF курс за треньори

Първата част на обучението се провежда в Стара Загора с любезното домакинство на ТК „Августа Траяна“

За поредна година в България се провежда курс за треньори на начинаещи и средно напреднали състезатели (Ниво 1) по методиката на Международната тенис федерация (ITF),съобщи БФ Тенис.

Първата част на обучението се провежда в Стара Загора с любезното домакинство на ТК „Августа Траяна“.

Заниманията преминават при огромен интерес. В тях участват 34 треньора от всички региони на България. Основната тема на този модул е „Актуалните тенденции за обучение при първите стъпки на децата в тениса“.

Курса се води от Пресиян Коев - отговорник на програмата развитие към БФТенис, който е единствен признат за водещ български лектор на (Ниво 1) от ITF. В организацията му помагат Манук Хиндлиян и Иван Петров, които на завършилия през тази година курс от (Ниво 2) постигнаха най-добри резултати от всички български треньори.

Днес по време на курса Мариана Ненова изнесе лекция за правилното хранене на подрастващите тенисисти. БФТ и Хербалайф са партньори и като част от съвместната им работа ще бъдат организирани курсове по места за родители, треньори и състезатели.

Обучението за треньори на начинаещи и средно напреднали състезатели (Ниво 1) по методиката на Международната тенис федерация (ITF) се състои от три модула. Следващите два модула ще се проведат през месеците февруари и март.

В курса могат да участват треньори с лиценз Инструктор или по-висок.

Новата стратегия за развитие на треньорските кадри и усъвършенстването им на БФТ стартирана през 2014 г. включва провеждане на подобен курс всяка година, а на всеки две години да се организира курс за треньори на напреднали състезатели (Ниво 2). Планира се в обозримо бъдеще за първи път в България да се проведе курс Ниво 3, най-висока степен по методологията на ITF.

През 2016 г. България стана първата страна на Балканския полуостров, чиято система за треньорско обучение бе призната от Международната федерация. Благодарение на това всички курсове, организирани у нас, ще бъдат сертифицирани от ITF.