Психотерапевт: Българите са зависими от алкохола - bulgaria.utre.bg

Психотерапевт: Българите са зависими от алкохола

05 декември 2017, 11:08 | Мила Иванова
  • Снимка:
    bgonair.bg/кадър

В същото време изследване на Евростат показва, че страната ни е на едно от последните места по похарчени пари за алкохол

Изключително зависими сме като нация от алкохола, смята психологът и психотерапевт Анна Тодорова.

"В провинцията има страхотен проблем с алкохола. Най-застрашени са хората, които имат предразположения и зависимости. Това си е чиста генетика. Младите хора са под най-висок риск", посочи тя пред телевизия България онеър.

В същото време изследване на Евростат показва, че страната ни е на едно от последните места по похарчени пари за алкохол. Българите отделят от семейния си бюджет средно по около 200 лева на година.

"Има вълна на здравословен начин на живот, която залива младата генерация и може да има ефект върху тези резултати. Има и домашни напитки - вино и ракия, които предполагам, че не фигурират в тази статистика", коментира Анна Тодорова.

Тя посочи, че в САЩ хората се наливат с алкохол, докато в източните страни има начин да се пие без човек да губи контрол, което според нея може да бъде повод за гордост.

Редовно при нея идват хора, които са зависими физически или психически към алкохола. Проблемът е много комплексен, смята психотерапевтът и подчерта, че алкохолизмът е болест, която променя мозъка.

"Всяко нещо в малки количества може да бъде здравословно", завърши Тодорова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета