Отмениха частично бедственото положение в община Смолян - bulgaria.utre.bg

Отмениха частично бедственото положение в община Смолян

04 декември 2017, 15:04 | Мила Иванова
  • Снимка:
    smolyanpress.net

Критични точки остават пътищата до селата Мугла и Горово

Отменено е бедственото положение на територията на община Смолян, с изключение на 37 села, в които продължават проблемите по инфраструктурата след обилните дъждове, информират от Общинската администрация. Критични точки остават пътищата до селата Мугла и Горово, чието разчистване от свлачищата и възстановяването ще отнемат много време, коментират от общината.
Остава в сила частичното бедствено положение за Мугла, Стикъл и кметствата Арда, Могилица, Смилян, Петково със съставните села в тях. Пътят за Мугла е тежко разрушен от множество свлачища и според кмета Николай Мелемов не може да бъде възстановен за няколко дни. С прекъснат пътен достъп е и с. Горово, като по пътя има изнесен около 10-метров участък, чието укрепване също ще отнеме време. За жителите на откъснатите заради пороите села общината ще достави всичко, което е необходимо. Бедстващи хора в тези населени места няма, категорични са от Общинската администрация.
При бедствената обстановка Община Смолян реагира незабавно, не допуснахме преливане на река в града или по-сериозни поражения, посочи кметът Николай Мелемов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета