Поройни дъждове причиниха наводнения в Гърция - bulgaria.utre.bg

Поройни дъждове причиниха наводнения в Гърция

03 декември 2017, 09:49 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    youtube/ кадър

Обстановката в Албания остава критична

Поройни дъждове причиниха наводнения в Гърция. В градовете Агринио и Месологи в западната част на страната водата е достигнала над един метър и е наводнила приземните етажи на къщите. Пороят е отнесъл автомобили и земеделска техника. Над 10 души са евакуирани. Пътна полиция прекъсна достъпа до наводнените селища.

Силно е засегната и областта Епир, която се намира на границата с Албания. В този район дъждовете са предизвикали свлачища по пътищата. Там също има наводнени сгради,а пожарникари спасиха хора от къщи, затрупани от свлачища и тонове кална вода. В гръцката част на област Тракия се страхуват, че реките Марица, Тунджа и Арда ще прелеят. Областният управител разпореди хората да не се доближават до коритото на тези реки. Властите са информирани от България за нивото на реките, както и за състоянието на язовирите в близост до гръцката граница.

В Албания положението също остава тежко след поройните дъждове, които продължават да валят. Град Фиер е най-засегнат. Има над 330 наводнени сгради, след като река Вьоса излезе от коритото си. Двама души са настанени в болница, а 70 семейства са евакуирани от гражданската защита. Критична е ситуацията и в южните градове Аргирокастро, Корча, Вльора и Берат. Реки са излезли от коритата си и са наводнили околните постройки, има отнесени мостове. Поройните дъждове започнаха в четвъртък и се очаква да продължат до понеделник. Метеоролози предупредиха за опасност от нови наводнения.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета